18 Haziran 2010 Cuma

akıllı tasarım

canlıların doğal seçilim sürecinde var olamayacağını ancak zeki ve akıllı bir varlık tarafından tasarlanabilineceğini savunan görüş.* evrim teorisine bilimsel bir alternatif olarak ortaya çıkarılmış olduğundandır ki bu akıllının kim olduğu sorulduğunda asla dini bir cevap(allah, tanrı vb..) verilmemektedir. bunun sebebi bu teorinin abd de ders olarak verilmesi ve derslerde din propogandası yapılmasınını yasak olmasıdır.

aslında anti evrim propogandası yapmak için cidden "akıllıca" üretilmiş bir teori. eğer insalığın tek atadan geldiğini düşünüyorsanız tamamen size göre bir teoridir. eğer canlıların evrimsel bir süreçten geçtiğini düşünüyorsanız, bu evrimsel sürecinde akıllı bir varlık tarafından tasarlandığını düşünerek bu görüşü savunabilirsiniz ki bu görüş en popüleridir hatta papa bile bunu kabul etmiştir.

tabi olayın gerçek yüzü tamamen bilimle ilgisiz insanları uyutma çabasıdır. çünkü hiçbir deneysel olguya dayanmayan bu teorinin bilimle alakası yoktur. national academy of scienes burada yayınladığı makalede söylediği gibi; canlıların kökenine dair akıllı tasarım ve ilahi bütün müdahalelerin, deneysel olarak test edilemeyecekleri, hiçbir tahminde bulunamayacakları ve yeni hipotezlerini üretemeyecekleri için bilim olarak değerlendirilemeyeceğini belirtmiştir.

tamamen metafizik ve felsefe alanında değerlendirilmelidir. henüz üç beş harun yahyamsı insan dışında bir bilimsel çevre tarafından kabul edilmemiş hatta ciddiye alınmamıştır. ama abd'de bütün televizyonlarda hatta özellikle discovery tarafından sürekli insanlara izah edilmeye çalışılır. eğer dikkat ederseniz discovery channel daki bütün belgesellerde canlıların iç yapısı anlatılırken "hede yapabilmek için hödö şeklinde tasarlanmıştır." sözünü işitirsiniz. dünya nın en cahil halkı olarak abd halkı tarafındanda gayet bilimsel bir olgu olarak kabul edilmektedir.

ve bu teorinin anti tezini yapmak amerikada (yazılı olmadan) yasaklanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder