4 Nisan 2010 Pazar

charles darwin

varlıklı bir ailenin çocuğudur. manastırda okurken bir gezi gemisi kaptanından gelen teklifle okulu bırakıp dünyayı dolaşmaya başlamıştır. 1 sene süren bu yolculukta dünyanın birçok yerindeki börtü böcek, hayvanları inceleme fırsatı bulmuş ve bölgesel koşullara göre canlıların değişim gösterdiğini fark etmiştir. bu olay ona evrim hakkında ilk fikri vermiş ve ilerleyen senelerde araştırmalarını derinleştirip (fosil incelemeleri vs..) türlerin kökeni nini yazmıştır ve olayını kuramlaştırmıştır.

günümüzde ilahiyatçılar, arkalarını büyük sermayeleri alıp kendilerini bilim adamı olarak nitelendirerek buna karşı çıkmaya çalışıyor bedava kitap dağıtıyorlar fakat gülünç durumlara düşümekten öteye gidemiyor.. bugün türkiye'de bilinen karşıtı harun yahya'nın da kitaplarının, ingilitere'de kiliselerin 1990 başlarında yazdıkları broşürlerin çevirisi olduğu ortaya çıktıktan sonra ortalıkta görülmemektedir. harun yahya, yalan dolan fosil ve photoshopla yaptığı resimlerle insanlığın milyonlarca yıldır en ufak bir değişime uğramadığını kanıtlamaya çalışmaktaydı. senelerdir kendini bunu incelemeye adamış profesörlerin karşısına çıkıp, "ben bukadar uzun süredir araştırmıyorum, gerek duymuyorum. allah'a inanıyorum bu bana yeter. yalan bunlar" diyerek, seneler önce cevaplanmış sorular üzerine kitaplar yazmıştır. tabi senelerce evrim üzerine yazılan kitaplardan birini bile okumayan halkımız bu kitabı okuyup "allah düşmanı bunlar" gibi sözleri benimseyi vermiştir. zararı yoktur.

son dönemlerde evrimsel biyolojide atılan önemli adımlar harun yahya vs.. gibi sermaye destekçisi yobazların artık en ufak bir kademe kaydedemeyeceğini göstermiştir... yeni bir görüşün geliştirilmesi gerektiğini fark eden anti-darwinist kimseler şimdi akıllı tasarımı geliştirdiler. tabi sonunun yaratılışçılardan farklı olmayacağı şimdiden görülmekte.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder